nl
en

Eten
bij de
kunstenaar

Van stilleven tot fooddesign

nl
en

de Kunst
van het
Tentoonstellen

Cursusjaar 2015 - 2016

Eten bij de kunstenaar – van
stilleven tot fooddesign

Een tentoonstelling over 19e-eeuwse voedselstillevens en hedendaags fooddesign.

26.08_30.10.2016

In Eten bij de kunstenaar – van stilleven tot fooddesign zet De Mesdag Collectie Den Haag voor het eerst de vrouw achter de beroemde zeeschilder Hendrik Willem Mesdag in de schijnwerpers: Sientje Mesdag-Van Houten (1834-1909). Geduurde haar leven vormde niet alleen het maken van kunst, maar ook eten een belangrijke rol, zowel op het doek als op het bord. De voedselstillevens die Sientje schilderde en de feestelijke diners die zij met haar echtgenoot thuis organiseerde, vormen het uitgangspunt van de tentoonstelling Eten bij de kunstenaar. De voedselstillevens uit het einde van de 19e eeuw worden samen getoond met hedendaagse kunst en fooddesign, waardoor de veranderingen van het weergeven en presenteren van eten in kaart worden gebracht. Eten bij de kunstenaar – van stilleven tot fooddesign is gemaakt door de deelnemers aan De Kunst van het Tentoonstellen, een cursus voor jonge tentoonstellingsmakers georganiseerd door het Van Gogh Museum Amsterdam.

Ontdek de tentoonstelling

De Kunst van het Tentoonstellen - een
cursus voor jonge tentoonstellingsmakers
georganiseerd door het Van Gogh Museum

Vanuit deze cursus ontwikkelen de deelnemers de tentoonstelling 'Eten bij de kunstenaar' in De Mesdag Collectie in Den Haag. Op deze website kunt u alles lezen over de cursus, deelnemers, blog en hun voortgang.

Ben jij onze nieuwe tentoonstellingsmaker?

Wil je leren om een tentoonstelling te maken? Meld je aan voor de cursus ‘De kunst van het tentoonstellen’ en maak kennis met de vele aspecten rond de organisatie van tentoonstellingen.

De cursus is gericht op mensen uit de creatieve en museale sector, zoals beeldend kunstenaars, fotografen, ontwerpers, kunsthistorici, die de ambitie hebben om tentoonstellingen te maken en te organiseren. Dit traject biedt een eerste verkenning en de mogelijkheid om een waardevol netwerk van professionals uit het werkveld van de beeldende kunst en museale sector op te bouwen.

Geďnteresseerd, stuur een motivatiebrief plus je C.V. voor 1 oktober 2017 naar: reijnders@vangoghmuseum.nl

Volg ons via